De zomer komt er weer aan, tijd voor zonwering

Na een lange winter zit de zomer er eindelijk weer aan te komen in Nederland. Dit zijn de maanden van het jaar waar de meeste mensen het meest naar uitkijken. De zomer is namelijk het jaargetijden waarin de zon weer tevoorschijn komt, lekker in de tuin gezeten kan worden en de barbecue weer uit de schuur gehaald kan worden.

Wanneer de zomer er weer aankomt is het ook tijd voor de zonwering. Als je huis hier nog niet van is voorzien dan heb je ongetwijfeld vorig jaar gemerkt dat dit allerlei problemen met zich meebrengt. Zonder zonwering heb je geen beschutting van de zon en moeten de gordijnen de gehele dag dichtgelaten worden om te voorkomen dat de felle zon door de ramen schijnt.

Zonwering repareren of vervangen

Wanneer je huis wel een zonwering heeft en je hier dus ook iedere zomer de voordelen van ervaart. Dan is zo vlak voor de zomer de tijd om de conditie van zonweringen te beoordelen. Is het doek van de zonneluifel beschadigd of vies dan kan dit nog net voor de zomer vervangen of gerepareerd worden.

In deze gevallen kan men enkel het oude doek van de luifel verwijderen en hier een nieuwe op aanbrengen. Hier kan ook meteen voor een beter materiaal voor de zonwering gekozen worden dat makkelijker schoon te houden is of minder makkelijk beschadigt. Heb je liever een totaal ander model zonwering dan is dit ook het juiste moment om op zoek te gaan naar een beter model.