Buitenmuurisolatie helpt uw energierekening te verlagen

Wanneer het goed koud is, zal u over het algemeen veel meer energie verstoken om de woning op temperatuur te houden. Heel logisch natuurlijk. Maar dit zorgt wel voor een hogere energierekening. Daarnaast kan er veel van deze kostbare energie verloren gaan wanneer uw woning niet goed is geïsoleerd. Veel woningen hebben hier helaas mee te maken. Wat natuurlijk zonde is. Isolatie is er in vele vormen. Populaire manieren zijn bijvoorbeeld de spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie. Daar gaan we vandaag wat meer over vertellen.

Wat is spouwmuurisolatie eigenlijk?

buitengevelSpouwmuurisolatie is een zeer interessante manier van isolatie. De spouw is een stukje wat tussen de binnen- en de buitenmuur zit. Bij isolatie hiervan wordt er een materiaal via de buitenmuur ingeblazen, vaak is dat glaswol. Er worden aan de buitenkant van de muur kleine gaten geboord, waardoor de glaswol kan worden ingeblazen. Naderhand zullen deze gaten weer worden opgevuld met voegmateriaal, zodat er zo weinig mogelijk van te zien is vanaf de buitenkant. Veel mensen in regio Deurne hebben al voor deze vorm van isolatie gekozen en zo honderden euro’s per jaar bespaard. Deze vorm van isolatie is echter niet voor iedereen beschikbaar, simpelweg omdat niet alle woningen zijn voorzien van een spouw. Maar ook in dat geval zijn er nog steeds mogelijkheden om de buitenmuur te isoleren.

Buitenmuur- of gevelisolatie

In het geval er geen spouw aanwezig is in de woning, valt de optie om deze te isoleren uiteraard af. Middels buitenmuurisolatie is het dan nog steeds mogelijk om dit te plaatsen. Hoe gaat dat in zijn werk? Er worden platen met isolatiemateriaal aan de buitenkant van de woning aangebracht. Dat is natuurlijk minder eenvoudig dan de spouw isoleren, maar nog steeds een zeer goede isolatiemethode. Over het materiaal wordt meestal buitenbepleistering aangebracht voor een nette afwerking. Zo is de woning voorzien van isolatie en is er direct een nieuwe gevel aangebracht.